Το κέντρο

Ανακαλύψτε το κέντρο μας…

Οι δομές μας βρίσκονται στο κέντρο τις αγοράς της Μύρινας και είναι πιστοποιημένες σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΕΟΠΠΕΠ του Υπουργείου Παιδείας. Είναι πιστοποιημένες ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Αρ.Αδείας:4854), , με πρόσβαση και χώρους υγιεινής για ΑΜΕΑ. Επίσης είναι πιστοποιημένες με άδεια Κέντρου Ξένων Γλωσσών (Αρ.Αδείας:2307176 ). Το κέντρο διαθέτει για τις ανάγκες των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, όλο τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό που απαιτείται όπως projectors, υπολογιστές, διαδραστικές πλατφόρμες εξάσκησης κ.α.

Στα πλαίσια της συνεχούς μας εξέλιξης έχουμε καταφέρει στα πέντε χρόνια λειτουργίας μας – και είμαστε περήφανοι για αυτό – να πιστοποιήσουμε τις δομές σε διάφορα αντικείμενα όπως:

      Πιστοποίηση                                                                                                  Φορέας
  • Πιστοποιημένο Εξεταστικό Κέντρο Πληροφορικής                                  Vellum
  • <li                Q.L.S.
  • Πιστοποιημένο Κέντρο Πρακτόρευσης Μεταπτυχιακών                         UNICERT
  •          Ι.Ε.Π.

Το κέντρο μας ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2011, ως Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών, με σκοπό να καλύψει το κενό που υπήρχε στο κλάδο της εκμάθησης πληροφορικής στη Λήμνο. Στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης που μας αναλογεί καταφέραμε, από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας μας να εξασφαλίσουμε επιδοτούμενα προγράμματα πληροφορικής για πολλές κοινωνικές ομάδες , πέραν των ανέργων, κάνοντας την πιστοποίηση σε βασικές δεξιότητες ΤΠΕ, προσβάσιμη σε πολλούς συνανθρώπους μας που δεν είχαν την δυνατότητα. Τον Μάρτιο του 2013 η Computing Cert ήταν το μοναδικό Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών σε όλο το Αιγαίο και ένα από τα δύο πανελλαδικά που κατάφεραν πρώτοι να γίνουν ισότιμοι πάροχοι κατάρτισης με τα ΚΕΚ και να συμμετέχει έτσι στα γνωστά προγράμματα κατάρτισης Voucher του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. . Από τότε και στο εξής έχουμε αναπτύξει ένα ισχυρό δίκτυο συνεργατών σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό να είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων Απο τον Σεπτέμβριο του 2019 δραστηριοποιούμαστε και την εκπαιδευτική ρομποτική έχοντας συστήσει την Ακαδημία Ρομποτικής Λήμνου. Η Ακαδημία μας συμμετέχει σε διεθνείς και ελληνικούς διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής έχοντας σημαντικές διακρίσεις.

Το κέντρο, ακολουθώντας υψηλά ποιοτικά πρότυπα, συνεργάζεται μόνο με εκπαιδευτές, πιστοποιημένους για την εκπαιδευτική τους επάρκεια από το Υπ. Παιδείας, ενώ το διοικητικό προσωπικό έχει μεγάλη εμπειρία και υψηλού επιπέδου κατάρτιση στη διοίκηση εκπαιδευτικών μονάδων. Ο υπεύθυνος ευρωπαϊκών προγραμμάτων του Κέντρου, Μακρής Αντώνιος, είναι απόφοιτος Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία, με επιμορφώσεις σχετικές με την εκπαιδευτική διοίκηση και διδασκαλία, σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς όπως το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κ.α. Έχει διατελέσει Υπεύθυνος Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αγίου Ευστρατίου, και υπεύθυνος πληροφορικής και οργάνωσης για τον Εμπορικό Σύλλογο Λήμνου κατά την υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης, από τον ΕΟΠΠΕΠ του Υπουργείου Παιδείας, όπως και Πιστοποιημένος Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Φορέα Πιστοποίησης Προσόντων – UNICERT. Η Υπεύθυνη Σπουδών, Διαμάντη Ελισάβετ, είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια πληροφορικής από τον ΕΟΠΠΕΠ και έχει μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση πληροφορικής με πάνω από 1000 ώρες εκπαίδευσης. Έχει επίσης αρκετές επιμορφώσεις σχετικά με την εκπαίδευση ενηλίκων και ανηλίκων στην πληροφορική.


Ζούμε και εργαζόμαστε στη Λήμνο! Επενδύουμε στο κοινό μας μέλλον!