ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

efet

Σύμφωνα με την Υγειονομική Διάταξη (ΦΕΚ 2718/8-10-2012) με ισχύ από 23 Οκτωβρίου 2012, και τον νόμο 4235/2014 δημιουργείται η υποχρέωση σε όλο το προσωπικό των επιχειρήσεων της χώρας που δραστηριοποιείται στον χώρο των τροφίμων και ποτών, σε όλα τα στάδια της τροφικής αλυσίδας, να εκπαιδευτεί σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας (άρθρο 9 της νέας υγειονομικής νομοθεσίας και στο ΦΕΚ 1616 του ΕΦΕΤ).

Στο πλαίσιο αυτό, στόχος του προγράμματος είναι η τήρηση των όρων και συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα εμπορευμάτων και υπηρεσιών και η προστασία του καταναλωτή. Εφόσον το απασχολούμενο προσωπικό και οι ιδιοκτήτες έρχονται σε επαφή με τα τρόφιμα πρέπει να διαθέτουν εκπαίδευση και πιστοποιητικό υγείας (άρθρο 13, ΦΕΚ 2718/8-10-2012). Η υποχρέωση αυτή εκπληρώνεται με τη συμμετοχή στο σεμινάριο εκπαίδευσης προσωπικού και ιδιοκτητών επιχειρήσεων με θέμα «Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων» διάρκειας 10 ωρών.

Το Κέντρο μας, σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ,  υλοποιεί τμήματα   σε δυο συναντήσεις Σαββατοκύριακα Για να δηλώσετε συμμετοχή στα σεμινάρια θα πρέπει να υποβάλλεται στην γραμματεία του κέντρου μας τα παρακάτω δικαιολογητικά .

  • Αίτηση Συμμετοχής
  • Φωτοτυπία Ταυτότητας ή διαβατηρίου του Αιτούντα
  • Βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος ( αν πρόκειται για εργοδότη)  η
  • Βεβαίωση ΑΦΜ/ΔΟΥ (αν πρόκειται για εργαζόμενο)

Παρακάτω παραθέτουμε μερικά πολύ ευνοϊκά και σημαντικά σημεία της νέας υγειονομικής νομοθεσίας:

  • Καταργούνται οι προϋποθέσεις ύπαρξης ελάχιστων τετραγωνικών μέτρων και οι πρόσθετες άδειες προκειμένου να επιτραπεί η διάθεση επιπλέον κατηγοριών τροφίμων από τα καταστήματα.
  • Καταργούνται παρωχημένες ρυθμίσεις/παρεμβάσεις του κράτους στη λειτουργία της αγοράς που έχουν ξεπεραστεί από τις εξελίξεις.
  • Διασφαλίζεται η προστασία των συμφερόντων του καταναλωτή και της δημόσιας υγείας με την εφαρμογή όλων των κοινοτικών κανόνων και των ειδικών νομοθεσιών που αναφέρονται στα θέματα αυτά.
  • Οι επιχειρήσεις θα ελέγχονται τόσο για τις προϋποθέσεις διάθεσης ασφαλών τροφίμων στον καταναλωτή όσο και για τυπικές προϋποθέσεις που σχετίζονται με τη Δημόσια Υγεία.

Πληροφορίες:

Computing Cert  Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Τύπου 1

2254020141 –  Μακρής Αντώνιος


Νοεμβρίου 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Σεπ    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930