Πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης 4.000 ανέργων του ΟΑΕΔ στο λιανικό εμπόριο

Πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης 4.000 ανέργων του ΟΑΕΔ στο λιανικό εμπόριο

Category : Γενικά

Αντικείμενο της Δράσης

Η Πράξη αποσκοπεί στη συμβουλευτική καθοδήγηση, κατάρτιση και πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων 4.000 ανέργων και οικονομικά μη ενεργών νέων, ηλικίας από 18 έως 24 ετών, σε αντικείμενα του Λιανικού Εμπορίου και ο εφοδιασμός τους με τις κατάλληλες γνώσεις και μεθοδολογίες ώστε να επανενταχθούν απρόσκοπτα τα επόμενα χρόνια στην ελληνική αγορά εργασίας, απασχολούμενοι στον κλάδο.

Η διάρκεια της κατάρτισης είναι 380 ώρες (120 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 260 ώρες πρακτική άσκηση). Η κατάρτιση θα πραγματοποιηθεί στις εξής διαδοχικές φάσεις:

Φάση Α: α’ μέρος Θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 60 ωρών

Φάση Β: α’ μέρος Πρακτικής άσκησης διάρκειας 100 ωρών

Φάση Γ: β’ μέρος Θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 60 ωρών

Φάση Δ: β’ μέρος Πρακτικής άσκησης διάρκειας 160 ωρών Oι δυνητικοί ωφελούμενοι θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση συμμέτοχής στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα www.esee-emporio.gr.

Κάθε άνεργος που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον, εφ’ όσον επιλεγεί βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων και της διαδικασίας που περιγράφεται ακολούθως, θα εγγραφεί σε «Μητρώο Ωφελουμένων». Οι ειδικότητες στις οποίες θα καταρτιστούν οι ωφελούμενοι είναι:

Πωλητής Λιανικής

Εξωτερικός Πωλητής

Στέλεχος Εξαγωγικού Εμπορίου

Στέλεχος Διαχείρισης Αποθήκης

Προωθητής Πωλήσεων Λιανικού Εμπορίου (Merchandiser)

Υπάλληλος Γραφείου. Κάθε ωφελούμενος θα παρακολουθήσει μια από τις ανωτέρω ειδικότητες. Πρακτική Άσκηση διάρκειας 260 ωρών. Το σύνολο των ωρών της πρακτικής άσκησης θα υλοποιείται σε επιχειρήσεις, οι οποίες σχετίζονται με τα αντικείμενα κατάρτισης, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας όπου υλοποιήθηκε το πρόγραμμα κατάρτισης.

Εξατομικευμένη συμβουλευτική Θα πραγματοποιηθούν πέντε (5) ατομικές συμβουλευτικές:

1Η  Συμβουλευτική: O ωφελούμενος πριν την έναρξη της θεωρητικής κατάρτισης θα πραγματοποιήσει προσωπική συνέντευξη με το σύμβουλο κατά τη διάρκεια της οποίας θα συμπληρωθεί το επαγγελματικό προφίλ του κάθε ωφελούμενου.

2Η Συμβουλευτική Πριν την έναρξη της κατάρτισης και κατά τη διάρκεια αυτής της συμβουλευτικής θα επιλεγεί σε συνεργασία με τον σύμβουλο μια από τις 4 ειδικότητες, η οποία θα θεωρηθεί η καταλληλότερη γι’ αυτόν.

3Η Συμβουλευτική: Κατά την υλοποίηση της θεωρητικής κατάρτισης (Α φάση) πραγματοποιείται συνεδρία με τον σύμβουλο για την επιλογή της κατάλληλης θέσης πρακτικής σύμφωνα με την ειδικότητα που έχει επιλέξει ο ωφελούμενος σε συνδυασμό με τις ανάγκες των επιχειρήσεων.

4Η Συμβουλευτική: Κατά την έναρξη της Γ Φάσης (θεωρητική κατάρτιση) θα πραγματοποιηθεί συνεδρία με τον σύμβουλο με σκοπό την πληροφόρηση για θεσμικά, εργασιακά θέματα, αλλά και για οποιοδήποτε θέμα αντιμετώπισε ο ωφελούμενος κατά τη διάρκεια της πρακτικής του άσκησης (Β φάση) και στην καλύτερη προετοιμασία του ωφελούμενου για την έναρξη της Δ φάσης .

5η Συμβουλευτική: Πριν την έναρξη της διαδικασίας πιστοποίησης θα πραγματοποιηθεί η τελευταία συνεδρία, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει η προετοιμασία του ωφελούμενου για την πιστοποίηση.  Η παροχή της συμβουλευτικής αποτελεί την εναρκτήρια δράση του προγράμματος

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ

Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση έχουν άνεργοι νέοι οι οποίοι πληρούν τις κάτωθι γενικές προϋποθέσεις: Να έχουν γεννηθεί από 1.2.1992 μέχρι και 31.01.1999 . Κατά την ένταξη του στο πρόγραμμα (η παροχή συμβουλευτικής αποτελεί την εναρκτήρια δράση του προγράμματος) ο ωφελούμενος θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος και δεν θα πρέπει να έχει υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας του. Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι Το εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης ανέρχεται σε 5,33€ (συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών και λοιπών κρατήσεων). Το επίδομα πρακτικής άσκησης των ωφελουμένων αντιστοιχεί σε 3,20€ ανά ώρα (συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών και λοιπών κρατήσεων).

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΞΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ 1.471 € (συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών και λοιπών κρατήσεων) iii. Να είναι απόφοιτοι Υποχρεωτικής/ Δευτεροβάθμιας/ Μεταδευτεροβάθμιας/Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Να μην έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα. Να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και να έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Η ένταξη στο μητρώο ωφελουμένων θα πραγματοποιηθεί ως εξής: Συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης ηλεκτρονικά. Η αίτηση βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.esee-emporio.gr στο αντίστοιχο πεδίο. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλλει την αίτηση του από 23/12/2016 έως 23/01/2017. Μετά την καταληκτική ημερομηνία (23/01/2017) για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν στην ΕΣΕΕ (Κτίριο ΙΝΕΜΥ/ΕΣΕΕ, Πετράκη 8, ΤΚ 10563, ΑΘΗΝΑ) φάκελο με τα δικαιολογητικά που περιγράφονται στην παρούσα ώστε να πιστοποιήσουν τα όσα δηλώνουν στην αίτηση τους. Ο φάκελος θα έχει την ένδειξη: – Δικαιολογητικά για την πράξη «Δράσεις κατάρτισης, συμβουλευτικής και πιστοποίησης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα του λιανικού εμπορίου – Β ΚΥΚΛΟΣ» – Ονοματεπώνυμο – Κωδικό Αριθμό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής (ΚΑΥΑΣ) – Περιφέρεια Επιλογής (όπως δηλώθηκε στην αίτηση) Η προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών λήγει σε 10 ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων (καταληκτική ημερομηνία αποστολής δικαιολογητικών μέχρι και Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017).

Η μη εμπρόθεσμη υποβολή των δικαιολογητικών καθιστά τη σχετική αίτηση άκυρη. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ΕΔΩ

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 32 59170


Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031